Marketing Odjel d.o.o. | Zagreb, Hrvatska (Croatia) | agencija@marketing- odjel.com

MARKETING ODJEL

Web portal za internetski marketing, edukaciju, organizaciju događaja,
izradu web stranica, te izradu poslovnih softverskih aplikacija

  Marketing odjel d.o.o.

  Prijava na newsletter

Ime Prezime E-mail

  Ponuda tvrtke

  POSLOVNI SOFTVER

  Poslovna edukacija

Trendy konferencije o internetskom marketingu: Regionalne konferencije za web oglašavanje, web tehnologiju i web poslovanje održavaju se tri puta godišnje: Savjetodavna i edukativna konferencija za malo i srednje poduzetništvo: Internet sajam održava se jednom godišnje:

  MOG = Marketing Odjel Grupa

  Poveznice

Preglednik

Web preglednik (engl. web browser) je danas ključni prozor u svijet interneta

Softverska aplikacija web preglednik (engl. web browser, Internet browser) je programkoji korisniku omogućuava pregledavanje web stranica i raznih audio-videosadržaja na njima. Kroz jedan web preglednik upravo čitate ovaj tekst. :)

Web preglednik sa tehničkog aspekta omogučava vizualizaciju HTML datoteke i pomoćnih datoteka (CSS, slike, ilustracije, fotografije, zvuk, video) koji čine web stranicu.

Iako su konkurenti i bore se za "tržište", svi najpopularniji preglednici danas su besplatni. To su:

Firefox

Firefox je besplatni preglednik otvorenog koda koji je predvodnik u inovativnosti opcija kojima se olakšava izrada web stranica, te pregledavanje istih. Danas je jedan od najčešćih odabira kod iskusnijih internet korisnika zbog sigurnije zaštite od napasti na internetu. U zajedništvu sa e-mail klijentom Thunderbird, čini grupaciju koju nazivamo Mozilla.

Opera

Opera je besplatan preglednik zatvorenog koda tvrtke Opera. Bio je prvi koji je prepoznao pregledavanje web stranica (ne WAP stranica!) na mobitelima i drugim mobilnim uređajima. Zato je danas čest gost na operativnim sustavima za mobitele. Postoji i u verziji za PC, ali se rijeđe koristi.

Internet Explorer

Microsoft Internet Explorer je besplatan preglednik zatvorenog koda tvrtke Microsoft koji se najčešće koristi na Microsoft Windows operativnim sustavima, ali i kroz virtualizaciju i na nekim Linux računalima. Internet Explorer je dugi niz godina najpopularniji web preglednik, ali u zadnje vrijeme pomalo gubi utjecaj na tržištu. Svejedno, još uvijek ga koristi najveći broj internetskih korisnika u svijetu, pa i u Hrvatskoj.