Vlada predstavila novi projekt e-Građani

Dosadno čekanje u dugim redovima državnih ureda i ureda javnog sektora trebala bi polako u ropotarnicu povijesti. Bar nas tako uvjeravaju u Vladi RH. Naime, danas je potpredsjednica Vlade Milanka Opačić predstavila je dugo očekivani projekt e-Građani prema kojem bi trebalo već od danas biti moguće dobiti online dokumente poput rodnog lista, izvoda iz elektroničke radne knjižice, provjeriti uplate poslodavaca u drugi stup mirovinskog osiguranja, itd. To konkretno znači da sve javne institucije koje od danas od građana budu tražile npr. rodne listove (ili neke druge dokumente) morat će od danas prihvatiti i npr. e-rodni list (ili neki drugi e-dokument) koji će svaki građanin moći dobiti putem vladinog web-servisa. Odlična priča. No, da li je sve to stvarno moguće....

Da bi provjerili da li je sve to istina ili ne, pronašli smo već postavljena pitanja na najvećem hrvatskom web servisu za postavljanje pitanja i dobivanje odgovora na temu primjene online tehnologija i online marketinga - Znatko. Možete i sami provjeriti što su upučeniji korisnici tj. članovi web-zajednice odgovorili na web serivsu Znatko.

Evo ključnih pitanja, a za koja ćete odgovore dobiti kada kliknete na njih:

Naravno, odgovor na sva ova pitanja vodi nas na Znatku do novog vladinog servisa koja se zove e-Građani i koji nudi mnoštvo servisa koji će sada biti dostupni svim građanima RH - internetom!

Prilikom pokretanja ovog projekta rekli su da je ovaj projekt pripreman mnoštvo godina te da će od danas svatko na novom web-servisu moći imati svoj e-pretinac za komunikaciju s cijelom državnom upravom (kako to gordo zvuči!). Živi bili - pa vidjeli. :-)

Komentari (0):
Unesite i Vaš komentar za razgovor:

Polja označena sa * su obavezna!

VicoGen Antibot code

Napomena: Unesite valjanu adresu e-pošte. Ona neće biti vidljiva na našem web-mjestu. Radi izbjegavanja zloupotrebe poslat ćemo vam poruku e-pošte s vezom za aktivaciju Vašeg komentara. Jednostavnim klikom vaš će komentar biti objavljen.

zastava Europske unije
Europska unija
Zajedno do fondova EU
Europski strukturni i investicijski fondovi Operativni program konkurentnost i kohezija

Izrada internetske stranice sufinancirana je kroz projekt "Unaprjeđenje poslovnih web stranica tvrtke Marketing odjel d.o.o." sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj weba isključiva je odgovornost tvrtke Marketing odjel d.o.o.