Gdje je Hrvatska u EU u području investicija?

Investicije se nalaze u okviru primarnih ciljeva svake gospodarske politike zbog velike važnosti za budući razvitak zemlje, daljnje restrukturiranje i modernizaciju gospodarstva. Investicije imaju važnu ulogu u stimuliranju gospodarskog rasta.

Doprinos investicija u fiksni kapital od izričite je važnosti za svaku zemlju, a razina investicija ovisi o stupnju razvijenosti i postavljenim razvojnim ciljevima svake zemlje.

Eurostat je objavio nalaze istraživanja anketa u okviru Eurostat-ovog i OECD-ovog programa koji omogućava usporedbu razina cijena dobara i usluga u različitim zemljama. Rezultati istraživanja pokazuju da je 2015. godine najviša razina cijena ukupnih investicija među zemljama članica EU zabilježena u Švedskoj (34% iznad prosjeka Unije), a najniža u Rumunjskoj (38% ispod prosjeka Unije).

Pri tome, razina cijena investicija u Hrvatskoj u 2015. godine je ispod prosjeka EU što je svrstava na neslavno 26. mjesto na popisu.

Komentari (0):
Unesite i Vaš komentar za razgovor:

Polja označena sa * su obavezna!

VicoGen Antibot code

Napomena: Unesite valjanu adresu e-pošte. Ona neće biti vidljiva na našem web-mjestu. Radi izbjegavanja zloupotrebe poslat ćemo vam poruku e-pošte s vezom za aktivaciju Vašeg komentara. Jednostavnim klikom vaš će komentar biti objavljen.

zastava Europske unije
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Europski strukturni i investicijski fondovi Operativni program konkurentnost i kohezija ESIF Financijski instrumenti

Izrada internetske stranice sufinancirana je kroz projekt "Unaprjeđenje poslovnih web stranica tvrtke Marketing odjel d.o.o." sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj weba isključiva je odgovornost tvrtke Marketing odjel d.o.o.