Znatko je buknuo ovog ljeta

Znatko 2020Znatko je ovo ljeto pokrenuo novi poslovni model aktivnosti te je investirao u proširivanje baze znanja aktiviranjem mnoštva korisnika da u slobodno vrijeme pišu pitanja i odgovore na Znatku te da istovremeno mogu podebljati mjesečni budžet.

Ova poslovna ideja toliko je zainteresirala korisnike interneta da možemo reći da je Znatko od ljeta 2020. jednostavno buknuo na više razina - po posjećenosti (utrostručila se u par mjeseci), po sadržaju (puno novih pitanja i odgovora), te po broju aktivnih korisnika (registriralo se preko 100 aktivnih korisnika samo u par mjeseci).

Tvrtka Marketing odjel d.o.o. je pokrenula projekt Znatko sada već davne 2013. godine u sklopu projekta Web::Edukacija kao bazu znanja iz područja digitalno marketinga, web programiranja te primjene internetskih tehnologija uz pomoć odgovaranja od strane svojih predavača na Web::Edukaciji i Web Marketing Akademiji (WMA), te predavača konferencije Web::Strategije i sajma Web::INDUSTRIJA.

Nakon slavnog početka o kojem su tada pisali mnogi poznati mediji kao što je Večernji list, VIDI i ICT Business, Znatko je rastao sa sadržajem i korisnicima. Koju godinu kasnije, kada se više nisu organizirale ranije spomenute konferencije i sajam, Znatko je neko vrijeme imao atraktivnu nagradnu igru sposobnosti u sklopu koje bi svakog mjeseca prva dva korisnika s TOP10 liste najaktivnijih korisnika prigodno nagrađivao. Tada se dogodio drugi val aktivnosti na Znatku i tada je Znatko buknuo po drugi puta "u svom životu" što se tiče novog sadržaja i aktivacije novih korisnika.

Svo to vrijeme, poslovni model Znatka uključivao je Google oglašavanje putem sustava Google AdSense te je ovaj poslovni model uspješno funkcionirao svih ovih godina do ljeta 2020. kada dolazi do novog vala što se tiče rasta aktivnosti i sadržaja. Jednostavno je odlučeno u Marketing odjel d.o.o. da je vrijeme za ponovnim (trećim) oživljavanjem Znatka na kojem se godinama nije događalo ništa bitno. Razlog koji ponukao tvrtku Marketing odjel d.o.o. da Znatko ponovno krene s aktivnošću je činjenica da je Znatko jednostavno - čitan. Mnoštvo ljudi dolazi na Znatka potražiti po savjete iz različitih područja ljudskog djelovanja (od svakodnevne problematike prirode i društva do znanstvenog te svakojakih specifičnih polja).

Tokom ljeta 2020. na jednom jadranskom otoku krenula je ideja o honorarom anagažiranju zainteresiranih za stvaranjem enormne količine pitanja i odgovora na Znatku za adekvatan honorar. Pri tome se mnoštvo ljudi, nezaposlenih i studenata javilo na natječaj za honorarni posao te su samo neki kandidati odabrani kroz selekciju, kako drugačije, već testiranjem kvalitete njihovih odgovora na Znatku. Pri tome treba naglasiti da je u poečtku dnevno pristizalo i po par desetaka prijava za ovaj posao što je jadno nagovještavalo da je vrijeme za novi Znatkov revival itekako očigledan. Upravo se to dogodilo i Znatko je buknuo po treći puta u svojoj uskoro i 7 godišnjoj povijesti.

Ovaj novi val toliko je zainteresirala korisnike interneta za postavljanje pitanja i odgovaranja na Znatku da možemo reći da je Znatko od ljeta 2020. jednostavno buknuo na više razina:

  • po mjerenoj posjećenosti jedinstvenih posjetitelja,
  • po količini otvorenih web stranica (utrostručila se u par mjeseci), 
  • po sadržaju (baza se proširila za preko 1.000 novih pitanja i još toliko odgovora), te 
  • po broju aktivnih korisnika (registriralo se preko 100 novih ktivnih korisnika).

Sva ova gore statistika se odnosi samo na tri mjeseca 2020. godine - od kolovoza do listupoada. Naravno, Znatko ide dalje i nove ideje su na pomolu, a pri tome očekujte da će baza pitanja i odgovora samo rasti.

Komentari (0):
Unesite i Vaš komentar za razgovor:

Polja označena sa * su obavezna!

VicoGen Antibot code

Napomena: Unesite valjanu adresu e-pošte. Ona neće biti vidljiva na našem web-mjestu. Radi izbjegavanja zloupotrebe poslat ćemo vam poruku e-pošte s vezom za aktivaciju Vašeg komentara. Jednostavnim klikom vaš će komentar biti objavljen.

zastava Europske unije
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Europski strukturni i investicijski fondovi Operativni program konkurentnost i kohezija ESIF Financijski instrumenti

Izrada internetske stranice sufinancirana je kroz projekt "Unaprjeđenje poslovnih web stranica tvrtke Marketing odjel d.o.o." sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj weba isključiva je odgovornost tvrtke Marketing odjel d.o.o.