Wine EnoGASTRO Vip Event po prvi put održan u Zagrebu

Nakon četiri primorska grada - Rijeke, Poreča, Splita i Zadra – posljednji od pet ovogodišnjih Wine EnoGASTRO Vip Event događanja održan je 1. srpnja 2021. u zagrebačkom restoranu Tagliata. To je ujedno i prvi put da je ovaj događaj održan u Zagrebu.

Posjećenost je bila vrlo dobra, no ta činjenica ne čudi s obzirom na bogato ispunjen program te ponudu mnogobrojnih vrlo kvalitetnih izlagača sa svojim vrhunskim delicijama.

Wine EnoGASTRO Vip Event 2021

Organizator ove međunarodne konferencije vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca jest Dantes Begić sa svojim timom agencije Ricerca Mercato, a partneri hvalevrijednog projekta su Hrvatska turistička zajednica, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, Zagrebačka županija i Turistička zajednica Zagrebačke županije, Hrvatska gospodarska komora ŽK Zagreb, Obrtnička komora Zagreb, dok su pokrovitelji Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede. Partneri projekta su bili i TZG Gospića i TZO Plitvička Jezera koji su se predstavili svojom turističkom ponudom i zajedničkim projektom LIKA je LIK. Manifestacija je namijenjena isključivo ugostiteljsko-turističkoj struci, a glavni je cilj edukacija, podizanje kvalitete usluge i međusobno povezivanje proizvođača iz ugostiteljsko-turističkog sektora.

Teme na Wine EnoGASTRO Vip Event 2021 su bile raznolike: Sousvide kuhanje vakumiranjem moderne generacije, Potencijal Roze vina, Zbog čega je važan pravilan servis u ugostiteljstvu, Sir i vino u modernoj gastronomiji – sljubljivanje sira i vina, Riesling – tajna dugovječnosti teNovi trendovi u miksologiji. Oduševljenost svih koji su bili na radionicama itekako je bila vidljiva!

Na pauzama između radionica posjetitelji su imali prilike kušati i razgledati razne kvalitetne proizvode te se družiti, komunicirati i povezivati sa izlagačima iz raznih krajeva Hrvatske, ali i drugih susjednih nam država: Vina Prelac, Vinarija Gospoja, Matić vina, Sosich wines, Ščurek vino, Kopjar, Vinarija Kabola, Anđelini vina, PP Orahovica, Vinarija Vivoda, Kraljevski vinogradi, Pjenušci i vina Josipović, Vinarija Škaulj, Cromaris, PG Orehovec, Tiskara Sušak, Gastro tim, Đanić rakija i likeri, Riba Dražin, Marikomerc, Vina Jakovac, Destilerija Šimić, Mini mljekara Veronika koja je oduševila sa svojim vrhunskim sirevima, Alden bakalar, Auto-hrvatska sa Peugeot vozilima, Histris, Dukat Hrvatska sa President sirevima, Scorpio ugo oprema, Gligora, Javna ustanova Rera sa prezentacijom Kaštela i Kaštelanske enogatronomije i voda Jana. Uz ranije spomenute brojne izlagače te odlične radionice i edukacije, event je obilježila još jedna izuzetna atrakcija – Cooking show! Samu pripremu vodili su gastro chef Dragan Jovanović, Tomislav Karamarko, te kuhari Luka Dančulović i Željko Sabalić sa kuharima restorana Tagliata. Cooking show bio je humanitaran, a prikupljeni iznos, zajedno s prikupljenim financijskim sredstvima na prethodna 4 eventa, namijenjen je Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslovačke županije za novu „Sobu čuda”!

Djelatnici i partneri tvrtke Marketing odjel d.o.o. posjetili su Wine EnoGASTRO Vip Event u sklopu medijske suradnje sa PiO forumom Znatko koji je uejdno bio i medijski pokrovitelj ovog hvalevrijednog događaja u Zagrebu. Zajedno s ostalim gostima ovog događanja su znatno obogatili svoje znanje na brojnim kvalitetnim radionicama i predavanjima vrhunskih govornika kao što su Mira Šemić, Dragan Jovanović, Filip Savić, Mario Meštrović, Manuela Maras, Kruno Filipović te Filip Sarilar.

Na samom kraju eventa održana je i humanitarna degustacijska večera sljubljivanja hrane i vina koja je također bila humanitarnog karaktera. Kako poručuju iz Udruge – Čuda se rađaju tamo gdje ima puno ljubavi. Sretni smo što živimo u zajednici koja nas prepoznaje i to nam svakodnevno dokazuje. Zajedno počinjemo ponovno izgradnju naše nove Sobe čuda!! Dantes Begić i agencija Ricerca Mercato poziva sve koji su voljni pomoći da mogu to učiniti uplatom novčane donacije sa naznakom „za sobu čuda” na račun Udruge IBAN:HR3324840081105429603 SWIFT: RZBHHR2X – RBA d.d. a sve info možete dobiti na info@uosismz.hr

Wine EnoGASTRO Vip Event zasigurno predstavlja pravi put prema unaprijeđenju ugostiteljsko-turističke struke, a održavanjem pet događanja unatoč cjelokupnoj covid situaciji agencija Ricerca Mercato napravila je veliki korak u oporavljanju ugostiteljsko-turističkog sektora te sasvim sigurno otvorila i najavila ljetnu turističku sezonu.

Komentari (0):
Unesite i Vaš komentar za razgovor:

Polja označena sa * su obavezna!

VicoGen Antibot code

Napomena: Unesite valjanu adresu e-pošte. Ona neće biti vidljiva na našem web-mjestu. Radi izbjegavanja zloupotrebe poslat ćemo vam poruku e-pošte s vezom za aktivaciju Vašeg komentara. Jednostavnim klikom vaš će komentar biti objavljen.

zastava Europske unije
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Europski strukturni i investicijski fondovi Operativni program konkurentnost i kohezija ESIF Financijski instrumenti

Izrada internetske stranice sufinancirana je kroz projekt "Unaprjeđenje poslovnih web stranica tvrtke Marketing odjel d.o.o." sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj weba isključiva je odgovornost tvrtke Marketing odjel d.o.o.