Savjeti za efikasno korištenje električne energije u kućanstvu

Efikasno korištenje električne energijeKao tvrtka koja iznajmljuje svoje stambene i poslovne prostore, donosimo korisnicima naših nekretnina, ali i svim čitateljima ovog portala, savjete za efikasno i ekološki opravdano korištenje električne energije. Ova inicijativa je dio ekološke osjetljivosti tvrtke MARKETING ODJEL d.o.o. prema prirodi oko nas.

Savjet za efikasno korištenje električne energije za rasvjetu u kućanstvu i u poslovnim prostorima

Svi stanovi i poslovni prostori koje je tvrtka MARKETING ODJEL d.o.o. opremila rasvjetom imaju planirani raspored svjetala u prostoriji tako da se osigura ravnomjerno osvjetljenje bez potrebe za prekomjemim svjetlima. Za izračun se koristila formula:

(površina poda  x  10) - 15 W
 

Savjet za efikasno korištenje električne energije za hlađenje u kućanstvu i poslovnim prostorima

Prilikom kupnje novih klima uredaja za stambene i poslovne prostore tvrtke MARKETING ODJEL d.o.o., investiralo se u energetski učinkovite klima-uređaje. Oni su svi označeni energetskim razredom A. To je bitno i tvrtki i korisnicima, ali i lokalnoj zajednici i društvu općenito, jer takvi uređaji troše manje energije za istu količinu hlađenja.

Savjet za efikasno korištenje električne energije u kućanstvu i poslovnim prostorima

Gdje je bilo aplikativno, tvrtka MARKETING ODJEL d.o.o. je ugradila pametne utičnice, prekidače i termostate za upravljajte električnim ili toplinskim uređajima i sustavima, pa čak i za upravljanje kad korisnici nekretnine nisu kod kuće odnosno u poslovnom prostoru. Procjenjuje se da korištenje pametnih utičnica i prekidača može rezultirati uštedom od 500 do 1.000 kWh godišnje. To može značajno smanjiti troškove električne energije te stvoriti uštedu našim korisnicima nekretnina.

Savjet za efikasno korištenje kućanskih uređaja

Mikrovalna pećnica je energetski činkovitija od obične pećnice jer štedi energiju zbog kraćeg vremena pripreme hrane. Uštede mogu ići i do 50% i to za pripremu malih količina hrane, a naročito prilikom podgrijavanja.

Komentari (0):
Unesite i Vaš komentar za razgovor:

Polja označena sa * su obavezna!

VicoGen Antibot code

Napomena: Unesite valjanu adresu e-pošte. Ona neće biti vidljiva na našem web-mjestu. Radi izbjegavanja zloupotrebe poslat ćemo vam poruku e-pošte s vezom za aktivaciju Vašeg komentara. Jednostavnim klikom vaš će komentar biti objavljen.

zastava Europske unije
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Europski strukturni i investicijski fondovi Operativni program konkurentnost i kohezija ESIF Financijski instrumenti

Izrada internetske stranice sufinancirana je kroz projekt "Unaprjeđenje poslovnih web stranica tvrtke Marketing odjel d.o.o." sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj weba isključiva je odgovornost tvrtke Marketing odjel d.o.o.