Internet biznis u Hrvata

Internet BiznisKao i svaka velika priča o uspjehu i ova o internetskom biznisu je počela slučajno - kao hobi. Jedna korisnica interneta počela se igrati s web dizajnom web stranica kada je imala još samo 9 godina, a prvi svoj web site je pokrenula s 14 godina posudivši osam dolara (danas 50-ak kuna) od mame da registira domenu. I tada je joj se činila zgodnom idejom promatranje web dizajn predložaka kao odjeće u nekom shopping centru. Žene stalno trebaju novu odjeću valjda zato i često mijenjaju izgled svojih stranica. Ovisno o raspoloženju. 

Zanimljivo je da ona kao tinejđerka ima veliku prednost nad ostalim profesionalnim web dizajnerima jer točno zna što cure njezinih godina zanima i ne treba se tome puno prilagođavati jer je i sama tinejđer. No što kada odraste? Ona ima odgovor i na to: zapošljavati će mlađe od sebe.

Ona se zove Ashley Qualls i zarađuje 70.000 dolara skoro svaki mjesec. Istina puno radi ali i zarađuje. Možda i Vi želite pokrenuti internet biznis kroz provjerene metode i uz pomoć stvarnih internet poduzetnika. Naravno, prije svega se zapitajte da li mislite da je moguće zaraditi na internetu? Jer jedino ako mislite da je moguće, onda ste se sigurno do sada izgubili sate i sate istražujući mnoge poslovne prilike na internetu.

Internet biznis je biznis ovog stoljeća! Ako se možda pitate, u ovim današnjim nestabilnim vremenima, koji poslovi će nestati za 10 ili 20 godina? Ovim člankom želimo definitivno sugerirati da internetski biznis zasigurno neće nestati. On će se samo još više i više razvijati.

Ono što ćemo Vam odmah otkriti za internetski biznis definitivno nije za:

  • ljenčine (i sve one koji misle da zarada na netu dolazi preko noći)
  • ljude koji ne žele stalno učiti nove stvari (jer internet se kao živo biće stalno mijenja)
  • ljude koji žele samo spamati (jer tu je spamanje zabranjeno)

No, ono što će se mnogi iznenaditi su neke od sljedećih stvari koje određuju za koga internetski biznis je:

  • za početnike i iskusne (čitaj: starije)
  • dakle, za sve dobne skupine
  • za one koji su spremni na neprekidno učenje, suradnju i zaradu na legalan način
  • za vlasnike postojećih biznisa (bilo da rade online ili još nisu krenuli poslovati online)
  • za sve one koji su odlučili uzeti stvar u svoje ruke i krenuti u poduzetništvo

Internet danas pruža jedinstvene poslovne mogućnosti na način da svatko tko ima računalo i internet vezu, ima priliku poslovati i zarađivati, čak i iz udobnosti svoga doma. No, to nije uvijek moguće jer za neke poslovne jednostavno treba tvrtku organizirati da radi iz ureda.

Internet biznis u Hrvatskoj

Kako pokrenuti internetski biznis od kojega mnogi danas žive, plaćaju najamnine, kupuju stanove i kuće, pa i obične ali i odlične aute? Kao i svaki drugi biznis, tako je i internetski biznis u Hrvata već uzeo maha i djelomično je prepoznat od strane Ministarstva gospodarstva RH koje je uvelo ovakav tip poslovanja u nacionalnu klasifikaciju gospodarskih djelatnosti. U Hrvatskoj postoji mnogo tvrtki koje već godinama (pioniri internetskog biznia kod nas) posluju putem interneta, šire se izvan granica ljepe naše, a danas malo koja firma još nije napravila svoje web stranice, Facebook fan stranice - dakle, svi poslovni subjekti streme ka tome da idu - online!

Naravno da za pokretanje internetskog biznisa trebate sve legalizirati, a to znači otvoriti firmu, poslovni račun u banci (naravno s internetskim bankarstvom), kupiti internetsku domenu, izraditi službene web stranice, zakupiti hosting i postaviti email adrese, itd. No, jedno je pokretanje biznisa, a drugo je vođenje biznisa. To je proces koji traje. Neprekidno.

Kada bi opisivali kako voditi internetski biznis u 4 točke, onda bi to bilo nekako ovako:

  1. Edukacija – naučite sve o internetskom biznisu što možete i saznajte kako ga pokrenuti pohađajući tečajeve, seminare ili završavajući fakultete, akademije
  2. Zajednica – učlanite se u udruge internet poduzetnika spremnih za pomoć
  3. Prodaja – razvijte vlastitu tehniku prodaje, bilo online ili offline
  4. Alati – koristite pregršt online alata koji su Vam dostupni za ništa ili malo novaca, a svi su online (doslovno zaboravite na papir na neko vrijeme kako biste se naučili "internetski" razmišljati)

U životu i biznisu je jako važno imati dobar tajming i zato savjetujem da se uključite već danas u internetski biznis prije nego krene masovna histerija oko njega.

Komentari (0):
Unesite i Vaš komentar za razgovor:

Polja označena sa * su obavezna!

VicoGen Antibot code

Napomena: Unesite valjanu adresu e-pošte. Ona neće biti vidljiva na našem web-mjestu. Radi izbjegavanja zloupotrebe poslat ćemo vam poruku e-pošte s vezom za aktivaciju Vašeg komentara. Jednostavnim klikom vaš će komentar biti objavljen.

zastava Europske unije
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Europski strukturni i investicijski fondovi Operativni program konkurentnost i kohezija ESIF Financijski instrumenti

Izrada internetske stranice sufinancirana je kroz projekt "Unaprjeđenje poslovnih web stranica tvrtke Marketing odjel d.o.o." sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj weba isključiva je odgovornost tvrtke Marketing odjel d.o.o.