Auto salon | Auto show | Auto expo

Sajam automobilske ponude i motornih vozila za cestovni promet

Auto Show, Auto Salon, Auto ExpoAuto salon je okupljanje i predstavljanje kvalitetne ponude auto prometa - automobila i motornih vozila posjetiteljima salona pod pokroviteljstvom domaćina, djelomično kako bi se međusobno zabavljali te djelomično kako bi razmjenili znanja i iskustva iz svijeta automobilizma (cestovnog prometa) kroz razgovor ili promotivne materijale. Riječ salon dolazi od francuske riječi "salon", a unutar anglosaksonskog govornog prodručja češće se umjesto auto salon koristi nazivi kao što su: auto expo ili auto show.

Auto salon često je sinonim za auto kuću i njen izložbeni dio gdje se mogu pregledati najnovije uvezeni automobili ili pak oni rabljeni auti. Auto kuće imaju svoj otvoreni i zatvoreni dio auto salona.

 

Auto show Zagreb

Zagrebački Auto show sajam održava se svake druge (parne) godine (naizmjence sa Transport Show sajmom koji se održava svake neparne godine) na Zagrebačkom velesajmu u Novom Zagrebu. Zagrebački velesajam je ujedno i organizator Auto show manifestacije. Auto show je izložba automobila i motornih vozila za cestovni promet često poznata i po odličnom odabiru hostesa koje su neizostavni dio svakog Auto show-a u Zagrebu. Najveći dio gostiju sajma čine vozači automobila, dok su najveći izlagači na Auto show sajmu auto kuće iz Hrvatske i regije.

 

Ženevski autosalon | Geneve auto salon (Ženeva)

Ženevski autosalon (franc. Salon international de l'automobile de Genève) stoji kao svakogodišnja izložba automobila, dakle sajam automobila koji se održava jednom godišnje u ožujku u gradu Ženeva. Prvi sajam tj. auto salon je put održan daleke 1905. godine. Ženeva autosalon se održava u sajamskom centru Palexpo.

 


zastava Europske unije
Europska unija
Zajedno do fondova EU
Europski strukturni i investicijski fondovi Operativni program konkurentnost i kohezija

Izrada internetske stranice sufinancirana je kroz projekt "Unaprjeđenje poslovnih web stranica tvrtke Marketing odjel d.o.o." sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj weba isključiva je odgovornost tvrtke Marketing odjel d.o.o.