Sajam

Sajam (engl. expo, fair) je naziv za razne javne priredbe koji je nastao polovicom 19-tog stoljeća

Sajam - Hostese Sajmovi su središta poslovno-društvene kulture koji omogućavaju okupljanje velikog broja ljudi radi ostvarivanja budućeg zajedničkog interesa. Sajmovi su vremenski (Jesenski sajam, Novogdišnji sajam, ..), te tematski orijentirani (Auto Show, Auto Salon, Interliber, Web::INDUSTRIJA, ...). Izlagači na sajmu su prvenstveno tvrtke koje nude svoje proizvode i usluge, a posjetitelji sajma su zainteresirani za kupovinu, ali isto tako i prodaju svojih proizvoda i usluga. Općenito govoreći, i izlagači i posjetitelji dolaze na sajam radi ostvarenja zajedničke suradnje. Sajam priprema i provodi organizator sajma.

Izlagači na sajmu sudjeluju kroz najam štanda. Štand je prostor koji su izlagači unajmili od organizatora i koriste ga za svoje promotivne aktivnosti na sajmu.

SajamJedan od također važnih aspekata sajmova je provjeravanje konkurencije, upoznavanje iste, te određivanje pozicije na tržištu prema konkurenciji.

Danas se glavna izlaganja na sajmovima se održavaju u nacionalnim paviljonima koja su izgradile pojedine zemlje i gradovi. Također, sajmovi su dio turističke ponude određene zemlje ili regije, te postoji posebna kategorizacija sajamski turizam.

Iako je danas internet umnogome zamjenio neke aspekte sajmova, internet još uvijek nije zamjenio poslovnu komunikaciju uživo koja se posebno njeguje u konzervativnijim zemljama kao što je Hrvatska. Zbog toga je sajamska priredba pravi trenutak za sklapanje novih poslovnih partnerstava. Danas svaki sajam ima svoju web stranicu, pa prije odlaska provjerite tko su sve izlagači i koga biste mogli tamo sresti.

Dio sajamskog folklora su uvijek i hostese koje su tu da pomognu svim zainteresiranima koji dođu na štandove kako bi saznali informacije ili upoznali ljude iz tvrtke koja izlaže na sajmu. Agencija za hostese Vam najviše može pomoći kod angažmana hostesa za Auto Show Zagreb (sajam Zagreb AutoShow). Osim hostesa, za svako izlaganje na sajmu biti će Vam potrebni promotivni plakati, po mogućnosti samostojeći - tzv. pingvin ili roll-up stalak, te još bolje puno upečatljiviji (jer je veći) - pop-up stalak.

Saznajte koja agencija nudi profesionalnu organizaciju evenata, poslovnih skupova i kongresa u Hrvatskoj!

Vidimo se na sljedećem sajmu! :)


zastava Europske unije
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Europski strukturni i investicijski fondovi Operativni program konkurentnost i kohezija ESIF Financijski instrumenti

Izrada internetske stranice sufinancirana je kroz projekt "Unaprjeđenje poslovnih web stranica tvrtke Marketing odjel d.o.o." sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj weba isključiva je odgovornost tvrtke Marketing odjel d.o.o.