Coach // Coaching // Trener // Treniranje

Coach je trener koji pomaže osobi u ostvarenju životnih ciljeva

CoachTrener (eng. coach) je profesionalac, dakle stručna osoba koja svojim znanjem, iskustvom, razumijevanjem i vođenjem pomaže drugima kroz trening (eng. coaching) na putu stvaranja onakvog života kakvog žele.

Coaching ili trening disciplina se na zapadu razvila kao mix konzultantskih, savjetničkih i mentorskih usluga. Vrlo se razvila u SAD-u, Velikoj Britaniji te već niz godina postoji i u Europi - Njemačkoj, Austriji, Italiji, te u posljedenje vrijeme i u Hrvatskoj.

Coach je fizička osoba koja se usudi uputiti zajedno s Vama na put u otkrivanje (ne)poznatihuzroka, problema, poslovnih i osobnih kriza, promjena i drugih elemenata u bespućima Vaše budućnosti.

Vrste trenera (eng. coach types):

  • životni trener (engl. life coach),
  • poslovni trener (engl. business coach),
  • osobni trener,
  • zdravstveni trener,
  • sportski trener,
  • trener za izlaske i zavođenje,
  • trener za rješavanje konfliktnih situacija, te
  • trener za preobrazbu.

Coach kroz trening (coaching) podpuire ljude na stručan način na tom putu ostvarenja poslovnih ili životnih ciljeva.

Coach ne daje gotova rješenja za poslovne ili životne probleme te sukobe već osnažuje svog klijenta u samom procesu rješavanja istih čime se klijent postepeno usmjerava upravo onakvom životu kakav stvarno želi da bude.

Rad s coach-om (trenerom) je takav da na tome da klijent već posjedujete mogućnosti za vlastiti napredak, no uz pomoć coach-a istražujete nove puteve i procese koje može u budućnosti i sam primijeniti na svom poslovnom ili životnom putu. Istraživanje se radi po principu da coach putem niza upita omogućuje da klijent razmišlja izvan postojećih okvira, te tako širi spektar mogućnosti za napredak u poslu ili životu. 

Trener Vam može pomoći ne samo da steknete, već i da izbrusite svoje poslovne vještine, komunikacijske vještine, te prodajne vještine.


zastava Europske unije
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Europski strukturni i investicijski fondovi Operativni program konkurentnost i kohezija ESIF Financijski instrumenti

Izrada internetske stranice sufinancirana je kroz projekt "Unaprjeđenje poslovnih web stranica tvrtke Marketing odjel d.o.o." sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj weba isključiva je odgovornost tvrtke Marketing odjel d.o.o.