Brand manager

Brand mendažer je osoba koja se skrbi odnosu prema brendu

Brand managerBrand menadžer (engl. brand manager, hrv. voditelj marke) je osoba koja stvara periodične marketinške planove te marketinške strategije za planiranje i provođenje planova vezanih za brendiranje željenih proizvoda ili usluga.

Brend menadžeri
su zaduženi, ali i odgovorni za budžet (planiranje, stvaranje te praćenje budžeta za aktivnosti brendiranja proizvoda ili usluga). Također, brend menadžeri su odgovorni za dalji razvoj i jačanje strategije pojedinog brenda. Brend menadžeri u današnje turbulentno vrijeme gospodarstva često vode i nekoliko paralelnih brend kampanja za različite brendove.

Brend menadžeri imaju jako dinamičan svakodnevni posao. Rade u uredu i na terenu jer se bave i istraživanjem tržišta za svoj brend, analizom prodaje, razvojem i unapređenjem odnosa sa kupcima, identifikacijom novih kupaca, te realizacijom zadatih planova.

Poželjne kvalifikacije brand menadžera su prvenstveno organizacijskeosobine, zatim logično i kreativno razmišljanje, te znanje jednog stranog jezika (najčešće su to engleski ili njemački jezik). Ispunjavanje obaveza u unaprijed određenom roku te timski rad su osnovna karakteristike uspješnih ljudi kod ovog zanimanja. Za obavljanje ovog posla bitna je stalna edukacija od stručnjaka koji se bave brend menadžmentom.

Što se tiče znanja koja su presudna za kvalifikacije, brand menadžeri su uslijed stalnih promjena na tržištu osobito izloženi povećanom pritisku za uspješan razvoj, planiranje i prodaju novih, ali i širenje postojećih proizvoda i usluga. Također, brend manageri vrlo često su uz oskudan budžet i pritisak odlučivanja u iznimno kriznim i stresnim situacijama. Zato su im sve nužnija edukacija o novim znanjima i vještinima o marketinškim strategijama i marketinškim taktikama. Naravno, kod njih su nužne i vještine upravljanja resursima, procesima i ljudima.


Filaks

Brand manager Voditelj marke | Brand Manager | Brand menadžer

Učilište Filaks ima program usavršavanja za voditelja marke tj. brand mendžera koji je nastao radi potrebe usavršavanja znanja i vještina osoba koje obavljaju posao označavanja proizvoda i usluga s ciljem ostavljanja što boljeg pozitivnog dojma u mislima potrošača.

 


zastava Europske unije
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Europski strukturni i investicijski fondovi Operativni program konkurentnost i kohezija ESIF Financijski instrumenti

Izrada internetske stranice sufinancirana je kroz projekt "Unaprjeđenje poslovnih web stranica tvrtke Marketing odjel d.o.o." sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj weba isključiva je odgovornost tvrtke Marketing odjel d.o.o.