PiO forum

Internetski forum s pitanjima i odgovorima

Internetski forum je poznati interaktivni format masovne i tematski razgranate komunikacije koji nudi otvaranje različitih tema za raspravu u svim pravcima, ali uz moderiranje moderatora tog foruma.

PiO forum (hrv. Forum s Pitanjima i Odgovorima) je, za razliku od standardnog internetskog foruma, malo drugačiji.

PiO forum je nastao na temelju oblika klasičnog internetskog foruma. PiO forum je isto tako interaktivan i masovan, stvara internetsku zajednicu oko sebe, ali je specifičan što je komunikacija tematski fokusiranija oko inicijalno postavljenog pitanja na koji odgovarači (korisnici) pokušavaju dati što bolji odgovor. Naravno, odgovori se ocjenjuju i mase, a ne samo postavljač pitanja, biraju najbolji glasanjem za najbolji odgovor.

Format PiO foruma sličan je ČPP internetskim stranicama (hrv. ČPP = Često Postavljena Pitanja; eng. FAQ = Frequently Asked Questions). Dakle, format PiO foruma nudi i ranije spomenuto tematsku komunikaciju članova online zajednice, ali u obliku pitanja jednog člana (korisnika) i odgovora jednog ili više članova zajednice (ostalih korisnika).

U internetsko-marketinškom smislu, za potrebe promocije i oglašavanja na PiO forumu, osim klasičnog banner oglašavanja, koristi se kontekstualno oglašavanje sadržajima (odgovorima) za što se koristi copywriting što je odlična SEO metoda za određenu tematiku, osobu i u konačnici kao backlink za ciljanu web stranicu. PiO forum se može smatrati i oblikom društvene mreže zbog interakcije članova online zajednice.

Promovirate li osobni brend (neku osobu, njeno ime i prezime i određenu ekspertizu djelovanja te osobe), PiO forumi su zajedno s društvenim mrežama obavezan oblik web promocije na internetu.

Uvrštavanje promocije i oglašavanja kroz PiO forum je danas obavezan dio glavnog marketinškog plana, pogotovo ako se radi o online prodaji i razvoju C2C (eng. Customer-to-customer) interaktivne komunikacijske platforme.


zastava Europske unije
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Europski strukturni i investicijski fondovi Operativni program konkurentnost i kohezija ESIF Financijski instrumenti

Izrada internetske stranice sufinancirana je kroz projekt "Unaprjeđenje poslovnih web stranica tvrtke Marketing odjel d.o.o." sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj weba isključiva je odgovornost tvrtke Marketing odjel d.o.o.