Digitalni Marketing

Digitalni Marketing

Moderne i uspješne marketinške kampanje promišljaju i komuniciraju digitalni marketinški specijalisti koji žele osigurati naručitelju konkretne prodajne rezultate, mjerljive brojkama (ROI!), kako bi se oni i naručjitelj pravilno pozicionirali u online marketingu i to u ukupnom marketinškom nastupu.

Provedba digitalnog marketinga

Produkcija i provedba digitalnih marketinških projekata započinje vođom koji započinje voditi uspješan web projekt. Uspješan web projekt se smatra onaj iz kojeg nastaju "web stranice koje prodaju". Njihov zadatak je ispravno komunicirati posjetiteljima web stranice, pri tome koristeći tehnologije stoje i iza drugih vodećih web projekata, primjenjujući vizualne i strukturne aspekte dobrog UX-a (User eXperience), te pružaju sadržaj zbog kojeg će se posjetitelji vraćati na web stranice.

Digitalno oglašavanje putem društvenih mreža

Svaki stručnjak za digitalni marketing zna gdje su i što rade njegovi kupci na Internetu (zato koristi Google Analytics). Upravo zbog toga što ih "pozna u dušu", može posložiti najbolju kombinaciju oglašivačkih mreža na Internetu, pri tome koristeći Google AdWords (gdje uz minimalni budžet postiže najveći broj posjeta kroz kontekstualno oglašavanje), koristi oglašavanje na društvenim mrežama kao što je Facebook ili Twitter, koristi alate za efikasne newsletter kampanje (email marketing), te koristi inovativnost i kreativnost u Internet promociji.

Iako nije uvijek preporučljiva metoda, gerilski online marketing komunicira drukčije sa publikom i može ostvariti odlične rezultate te postaju primjeri najuspješnijih kreativnih digitalnih marketinških kampanja na webu. Samo treba znati kako jer ne znaju svi kako prepoznati svoje snage i na koji način se istaknuti u odnosu na druge?

Metode digitalnog marketinga

Osim navedenih Google AdWords i Facebook oglašavanje, digitalni marketinški specijalist zna kako voditi uspješan SEO i SEM, zna kako prepoznati i pročitati bitne informacije iz Google Analyiticsa, te ih uspoređuje sa nizom uspješnih primjena informacija dobivenih iz Google Analyiticsa za druge marketinške kampanje na internetu.

Vođenje stvarnog web projekta zahtjeva intenzivan rad sa različitim klijentima te provođenje svog znanja o marketinškim aktivnostima najčešće i bez vodstva mentora. Svakako je za takva znanja bitno da ste certificirani putem jedne od domaćih edukativnih i obrazovnih institucija i ustanova za digitalni marketing.

Jedino tako Vaš uspijeh u ovom svijetu može biti zagarintiran.Zanima Vas digitalni marketing? Sve teme oko njega? Odgovori i pitanja? Više o digitalnom marketingu saznajte na Q&A forumu Znatko.zastava Europske unije
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Europski strukturni i investicijski fondovi Operativni program konkurentnost i kohezija ESIF Financijski instrumenti

Izrada internetske stranice sufinancirana je kroz projekt "Unaprjeđenje poslovnih web stranica tvrtke Marketing odjel d.o.o." sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj weba isključiva je odgovornost tvrtke Marketing odjel d.o.o.